Karu totuus

Lainaus: hanslankari – ThaiClubFinland – Keskustelu

Ystävät!
Välittäkää tätä viestiä eteenpäin tuttavillenne jotka kauhulla seuraavat Aasian tuhon jälkipyykkiä ja tajuavat tilanteen vakavuuden kansainvälisen median tarjonnan perusteella:

Kaikki olemme järkytyksellä seuranneet Aasian tuhon uhrimäärän kasvamista. Tuho on ollut erittäin laajaa ja selvää on että suurin osa Thaimaata on kärsinyt. Lähes kaikki sileänä.

On kuitenkin paljon mitä kansainvälinen media ei uutisoi. Seuraavassa linkissä järkyttäviä kuvia Thaimaan lomakohteista tältä uudenvuoden viikonlopulta.
(Huomio; kuvat ovat materiaalia joita CNN ja BBC:kään eivät näytä. Materiaalia, joka kertoo karun totuuden tämän hetkisestä tilasta.)

http://www.image-asia.com/31_Dec/index.html

Katso ENSIN LINKIN KUVAT JA LUE VASTA SITTEN ETEENPÄIN.

Yhteenvetoa tapahtuneesta:

Phuket: Vakavaa tuhoa noin 500 metrin matkalla rantakaistaleella. Kuitenkin käsitys että “Phuket on tuhoutunut” on täysin väärä. 80% hotelleista on täysin toiminnassa normaalisti eivätkä olleet millään tapaa tuhon runtelemia. 10% tästä vaurioituneiden hotellien ryhmästä kärsi vaurioita jotka on korjattu viimeistään kahden viikon kuluessa. Phuket on täysin turvallinen paikka!
Suurin osa uusista kuvista joita media näyttää on otettu keräyspaikalta jonne roju ja jäte kärrätään tuhoalueelta!

Krabi: Vain muutama pieni alue (kuten Railay bay) jäivät aaltojen tielle, mutta suositut kohteet kuten Ao Nang ovat toiminnassa normaalisti. 90% hotelleista täysin tsunamin koskemattomia. Krabi on turvallinen paikka lomailla.

Koh Phi-Phi: Suuri osa infrastruktuurista kärsinyt. Liian moni henki menetettiin Phi Phi:llä.

Huomio: Suurin vahinko Krabille ja Ao-Nang:lle on median tekemää; ei tsunamin. Koskapa Phi-Phi kuuluu Krabin provinssiin, on ihmisillä väärä käsitys että Karbin manneralueet olisi jotenkin kärsineet tsunamista. Krabia tapetaan nyt sillä että se lyödään provinssin nimellä samaan kategoriaan tsunamin tuoaminen alueitten kanssa.

Phang-Na/Khao Lak: Nämä alueet on pahiten vaurioituneet ja paikkoja joissa eniten meni ihmishenkiä. Suuret osat Khao-Lak:sta on käytännöllisesti katsoen tuhoutunut ja menee aikaa ennen kuin koko tuhon laajuus on määriteltävissä. Khao Lak on paikka jossa yli puolet ihmisuhreista tuli.

Koh Samui, Pattaya, Koh Samet, Chom Thijen, Koh Chang, jne, jne: Satojen kilometrien päässä tuhoalueista ja KOKONAAN ERI MEREN RANNALLA! Ainoa vaikutus se että turistimäärä lievästi kasvanut kun jotkut turistit ovat vaihtaneet Phuketin seudun lomansa muualle.

Yhteenveto:
Lukuunottamatta Phang-nga:ta, Khao Lak:ia, Phi-Phi:tä, muut lomakohteet eivät ole siinä kunnossa kuin media antaa ymmärtää.

Kuvat mitä näet televisiossa, ovat niistä harvoista paikoista joissa tsunami teki tuhoa; 90% lomakohteista ko. alueella ei kärsinyt yhtään minkäänlaista vahinkoa.

Ihmishenkien menetys oli kamala asia. Siitä ei pääse yli.
Mutta on suoraa umpipuupäisyyttä peruuttaa lomansa/lomasuunnitelmansa Thaimaaseen tämän asian takia.
Tsunameita ei SUURELLA TODENNÄKÖISYYDELLÄ ole tulossa ja Thaimaan tsunamista kärsineet yrittäjät tarvitsevat nyt sitä samaa turistivirtaa mitä ennen tsunamiakin. He eivät tsunamia aiheuttaneet mutta he ovat yksi suuri kärsijäryhmä asiassa. He ihan oikeasti tarvitsevat tätä turismin tuomaa työtä pysyäkseen elossa!

(Tämän postauksen vapaasti suomensin Thailand Connect / Baht&Sold -sivuston ylläpidon pyynnöstä heidän alkuperäistä englanninkielistä viestiään mukaillen.)

LISÄYS:
Etelä-Thaimaan hotellien tilanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.