Iltalehti

Iltalehti on tänään päivittänyt ties kuinka monta vuotta vanhaa www-palveluaan. Nopean vilkaisun perusteella käyttöliittymä on ihan suht ok. Ei ihan hirveästi popuppeja eikä muutakaan JavaScript-kikkailua. Aineisto oli runsasta ja sisälsi monia uusia osastojakin.

Erikoismaininnan ansaitsee kuvituskuvat, joista aukeaa isompi kuva ihan tavallisena jpg:nä. Siis täh? Ei popupia? Täh? Olen suorastaan ällistynyt, että Iltalehti on päätynyt näin älykkääseen ja editykselliseen ratkaisuun. Tuota tullaan varmasti kiittämään vielä monessa paikassa. Sen sijaan kuvien värimaailma on edelleen vääristynyt liian sinipunaiseksi.

Onhan Iltalehdestä edelleen internet-näköislehti, mutta se nyt ei suostunut toimimaan Firefoxissa vaikka Flash-lisuke on asennettuna.

Categories: Jussi Kirkkopelto - Usability - Viihde - Web
Itse asensin Flashin juuri uudestaan ja sitten rupesi näköislehtikin pelittämään. Vaatii ilmeisesti ihan uusimman version…
8 Helmikuu 05 at 10:55
Itseasiassa Flash on kunnossa (koska epaper.swf toimii ok), mutta sivun koodissa on vikaa. Sivun korkeutta selvitettäessä tehdään Firefoxin kanssa virhe ja kun Flash on latautunut niin sivun korkeutta muutetaan ja <body onresize="window.location=window.location;"> aiheuttaa sivun uudelleenlatautumisen ja toiminnon palautumisen tämän virkeen alkuun :o)

Palaute lähetty Iltalehdelle.
8 Helmikuu 05 at 17:30