Teleale

www.teleale.com tarjoaa erittäin halpoja ulkomaanpuheluita. Puhelun alkuun näppäillään ulkomaansuunnaksi 99533 ja sen perään maan numero ja puhelinnumero – aivan normaalisti kuin muissakin ulkomaanpuhelu. Puhelun alussa soittajalle ilmoitetaan puhelun minuuttihinta ja sen jälkeen puhelu yhdistyy. Suurella todennäköisyydellä siirtokanavana on tietenkin Internet. Aikaisemmin TeleAle esiintyi 0600-alkuisella numerolla, mutta Viestintävirasto puuttui tähän (pdf), koska ulkomaanpuheluestot tai niiden säädökset eivät tunnistaneet tälläistä numeroa ulkomaanpuheluksi. Nyt TeleAle siis jatkaa toimintaansa 99533-numerolla.

Minä EN väitä, että TeleAle olisi huijauspalvelu, mutta täytyy kyllä sanoa, että palvelun käyttäjät ovat jokseenkin hyväuskoisia. Yrityksestä ei ole suoraan mitään muuta tietoa kuin kaksi sivuinen www-palvelu, jossa taas ei ole mitään tietoa (ei henkilöiden tai yrityksen nimiä, yhteystietoja, osoitteita, sähköpostiosoitetta, ei mitään).

Whois-tietokanta kertoo domainista seuraavaa:

Registrant:
Finarea SA
Po Box 5648
Lugano, 6901
CH
Phone: +41 91 9335412

Domain Name: TELEALE.COM
Administrative Contact :
Dekker, M
register miukumauku finarea.ch
Po Box 5648
Lugano, 6901
CH
Phone: +41 91 9335412

Technical Contact :
Network Solutions, LLC.
13200 Woodland Park Drive
Herndon, VA 20171-3025

US
Phone: 1-888-642-9675
Fax: 571-434-4620
Record expires on 01-Apr-2007
Record created on 01-Apr-2004
Database last updated on 13-Jul-2004

Ficora kertoo 99533-ulkomaansuunnan kuuluvan TDC-Songille, mutta TDC-Songin asiakaspalvelu vastaa seuraavaa:

Hei Jussi!

99533-ulkomaantunnus on nykyisin TeleAlen käytössä www.teleale.com -sivuston mukaisesti Finarea SA:n TeleAle-tuotenimellä. 99533-ulkomaanpuhelupalvelu ei siis ole nykyisellään TDC Songin palvelu. Asiakkaan liittymälaskulla puhelut näkyvät kuitenkin useimmissa tapauksissa TDC Songin puheluiden (ulkomaanpuheluiden) joukossa johtuen siitä, että 99533-tunnus on Songin Viestintävirastolta hankkima ulkomaanliikenteen operaattoritunnus.

TeleAlen palveluihin liittyvissä kysymyksissä asiakkaat voivat olla yhteydessä palveluntarjoajaan em. www-sivustolla neuvotulla tavalla. Sähköpostiosoite palveluntarjoajalle on info miukumauku teleale.com.

Ystävällisin terveisin

Mxxxxxxx Lxxxxxxx
Liiketoimintapäällikkö, Puhelupalvelut
TDC Song Oy

Ilmeisesti tässä puhutaan Telealen vanhasta sivustosta, johon en parhaan taitoni mukaan löytänyt muuten kuin Googlen kautta.

Whois-tietokannassa mainittu www.finarea.ch ei myöskään tarjoa edellämainittua enempää tietoa, mutta sen sijaan tarjoutuu vastaanottamaan luottokortin numerosi sekä summan jonka voit vaikka ilmoittaa mummon markkoina (FIM) :o)

Johtuen kuitenkin siitä, että Telealella on ollut ilmeisesti jokseenkin tyytyväisiä käyttäjiä muutamien kuukausien ajalta niin:
Minä EN väitä enkä oikein uskokaan, että TeleAle olisi huijauspalvelu. Kuitenkin tuossa täyttyy sen verran monta vähintäänkin epäilyttävää piirrettä, että minulla hälytyskellot soivat ja en suosittelisi toistaiseksi alkamista ko. palvelun “koekäyttäjäksi”.

Tuollaisen ulkomaansuunnan takaahan voidaan laskuttaa mitä vain. Liikalaskus on helppo toteuttaa. Virallinen (eli www-sivulla ilmoitettu) hinnoittelu voidaan satakertaistaa vaikka huomena. Kolmas helppo huijauskeinohan on laskuttaa yhdistämättömistäkin puheluista (jota käsittääkseni muutkin operaattorit tekevät :).

Googlettamalla saattaa löytyä enemmän tietoa. En jaksa tutustua enempää enkä myöskään soita Karpolle :o)

10 thoughts on “Teleale

 1. olen tutustunut tähän verkkoon(99533), mutta laskua ei tule, vaikka soitin joulun aikana paljon, miksi??? vastakaa mulle please. Olen ihan huoleessani. Kiitos

 2. 99533 laskutetaan normaalisti puhelinlaskun yhteydessä. Ei tule erillistä laskua. Toistaiseksi en ole itse huomannut tässä mitään huijauksen makua. 99588 käyttäessäni oli lasku 500€/kk. 99533 on ainakin viisi kertaa halvempi. Eli nyt maksan ulkomaan puheluista noin 100€/kk. Mutta soittelen kyllä ulkomaille melkein joka päivä :)

  Otan kyllä tämän laskun tehotarkkailuun koska ilmeisesti olen juuri se koekaniini…

 3. tehotarkkailun tuloksena soitin tiettyyn maahan ja puhuin 1750 minuuttia ja laskussa komeili kokonaiset 150 euroa… On tämä hullun halpaa soittelua.

 4. Mitenkas jos firmat kayttaa tata? Kai menee ihan taysin lain ja ohjeen mukaan, ei pitas olla mitaan harmeja.

 5. se on niin halppa kuin muiden mutta olis parempi laskuerityksen kanssa :)

 6. Teleale on ollut toiminnassa jo suhteellisen pitkään enkä ole kuullut mitään tavallisista ulkomaanpuheluihin liittyvistä ongelmista. Hyvin mahdollista, että Teleale on täysin rehellinen palvelu, mutta toiseksi viimeisen kappaleen riskit on valitettavasti olemassa, asiakaspalveluna toimii edelleen pelkkä www-lomake ja yrityksestä löytyy vain postilokero-osoite Sveitsistä.

 7. Olen käyttänyt tätä operaattoria jo puoli vuotta.
  Kännykästäni soitettuna viimeiset ulkomaanpuheluni tiettyyn maahan tuottivat
  99:13 minuuttia ja 6,85 euroa, siis 7 senttiä minuutti, hinta jonka operaattorikin ilmoittaa. Vertailun vuoksi 991-operaattorista laskutettiin samasta kohteesta 58 senttiä/min!
  Lankapuhelimestani soitettuna Elisa on laskuttanut 99533-operaattorin sykäyksittäin arviolta 0,11 e/min + paikallisverkkomaksu 6 senttiä/min, mikä minun tapauksessani nosti puhelun hinnan noin 17 senttiin/min.

 8. Tervehdys!

  Olen ollut teidän palveluun tyytyväinen, mutta nyt joudun tekemään reklamaation, koska
  minulle tuli puhelinlasku, josta ilmeni ettei teidän palvelu toiminut ja minun liittymä operaattori ( Elisa ) laskutti normaalisti.
  Eli pikkusen isompi lasku tuli..ja en pystynyt TeleAle:n sivuilta lähettää sähköpostia mihinkään..
  Ystävällisin terveisin Jani H

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.