Web-suunnittelun kymmenen suurinta virhettä – 2005

Top Ten Web Design Mistakes of 2005 (Jakob Nielsen’s Alertbox)

Järjestyksen voi jokainen itse päättää, mutta muuten olen ihan samoilla jäljillä. Taulukoita eikä kehyksiä ole mitenkään erikseen mainittu, mutta niiden haitat tulevatkin esiin enemmänkin mobiililaitteissa.

Categories: IT - Jussi Kirkkopelto - Usability - Web
Satunnainen surffailija
Ihan hyvä lista, samaa mieltä ollaan.

Listaan voisi lisätä sivun sisällön osalta sen, että mikäli linkkaa sivunsa jollekin validaattorille (kuten w3.org), olisi hyvä tarkastaa ensin, meneekö sivu varoituksitta läpi ;)

Vink vink, ei herneitä nenään ;) :)

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fharmaa.aavistus.com%2F
7 Maaliskuu 06 at 09:46
Ei mitään. Tiedän kyllä. Kolmannen osapuolen käyttäjäseurantakomponentit, joita olen pakoitettu käyttämään toistaiseksi, eivät mene mistään validaattoreista läpi. Olen joskus aikaisemminkin yrittänyt niitä korjailla, mutta ne on yleensä menneet osittain tai kokonaan toimimattomiksi. Yhteensopivuus vanhempien selainten kanssa edellyttää joissain tapauksissa vähemmän validia koodia.Aikaisemmin myös tuo Googlen koodi oli vähemmän validia. Nyt se näyttäisi olevan kunnossa…?!? Korjasin suurimman osan Extreme Trackerin koodista. JavaScript type:n jätän korjaamatta, koska se liittyy todennäköisesti kiinteästi JavaScript moottorin tunnistamiseen. Tai sitten ei…
7 Maaliskuu 06 at 22:40