Palautetta SonyBMG:lle

En ole paljoa jaksanut kirjoittaa Lex Karpelasta ja kaikista tekijänoikeuksiin liittyvistä jutuista, koska aihe on minulle hyvin raskas ja pelkkä ajattaleminen aiheuttaa voimakasta turhautuneisuutta ja ärtymystä. Aiheesta löytyy muutenkin hyviä blogeja, jotka keskittyvät aiheeseen paremmin. Nyt kuitenkin tunsin pakottavaa tarvetta lähettää palautetta SonyBMG:lle heidän tehtyään jälleen ihmiskokeita alkeellisilla kopiosuojausjärjestelmiään:

“- Onhan tämä nolo ja kiusallinen juttu. Hyvää on se, että mistään Tshernobyl-luokan vahingoista ei ole kyse ja lopulta kuluttajapalaute auttaa kehittämään toimivaa kopionhallintajärjestelmää, sanoo Suomen Sony BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen.” -IL

Tässä on sitten sitä kuluttajapalautetta:

Ymmärtäkää, että ette voi voittaa tätä sotaa. Me olemme teidän maksavia asiakkaitanne emmekä vihollisia. En keksi kaupan historiasta toista esimerkkiä, jossa kampanjoidaan asiakkaita vastaan.

Luopukaa kaikista yritelmistä toteuttaa kopionhallintajärjestelmiä, koska ne eivät ikinä tule toimimaan sekä ne rikkovat törkeästi kuluttajan oikeuksia.

Jotta tietokoneella voisi soittaa levyä, niin sen sisältö pitää olla tietokoneen luettavissa. Jos sisältö on tietokoneen luettavissa niin se on silloin myös kopioitavissa. Lisäksi kuluttajalla on oikeus ottaa varmuuskopio omaan käyttöön. Varmuuskopioiden määrän rajoittamisella aiheutatte vain enemmän haittaa kuin hyötyä itsellenne.

Lisäksi alkakaa jo vihdoin myymään netissä MP3-tiedostoja. Niitä se kansa haluaa ja niitä se myös hankkii vaikka laittomasti, koska niitä vaan ei ole kaupan.

Ostoboikotilla en uhkaa, koska sehän on jo itsestäänselvyys.

Positiivisena asiana näen kuitenkin, että SonyBMG tai muut Lex Karpelaa ajaneet tahot enää yritä vähentää laitonta kopiointia vetoamalla kuluttajien rehellisyyteen, kun ymmärrätte jo itsekin olevanne tässä se ahne, epärehellinen, ylimielinen ja laeista piittaamaton taho – lisäksi myös tyhmä, mutta se ei ole synti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.