HS.fi

Hesari on uudistanut verkkopalveluansa monella tavalla. Ulkoisesti ensimmäinen huomio on jo tunnusomaisen keltaisen värin poistuminen. Tuoreiden otsikot on saatavilla RSS-syötteenä – tosin olisipa tuoreet uutiset kokonaan eikä vain linkkeinä. Kuvien ongelma on ratkaistu käyttämällä suurempia kuvia tekstin yhteydessä. Kaikki tärkeimmät otsikot on tekstinä ja tekstin suurentaminen onnistuu eli saavutettavuus on ihan ok. Huomio kiinnittyy myös hs.fi domainin käyttämiseen – se on helppo muistaa ja nopea kirjoittaa (esim. kännykän selaimeen). Vaikea keksiä nyt mitään kovin negatiivista – mielellään tietenkin näkisin kuvista suurempi resoluutioiset versiot Iltalehden tapaan

Categories: Jussi Kirkkopelto - Media - Usability - Viihde - Web
Vapaa Kommentoija
Kolme kohtalaista kömmähdystä:

– HS.fi-logo ei ole linkki kotisivulle.

– Linkit eivät erotu.

– Fontti on aivan liian pieni.
12 Tammikuu 06 at 11:10
Ihan hyviä huomioita sinänsä, joista olen toki samaa mieltä. En tehnyt mitään perusteellista testausta ja validointia vaan huomioin peruskäytössäni esiin tulevat asiat.

HS:n käyttöni rajoittuu Tuoreet – Aikajärjestys-sivulle enkä juurikaan käytä muuta navigaatiota. Lisäksi minulla on selaimen fonttikoko määritetty vapaaksi ja muutan sitä puoli huomaamattani tarvittaessa (CTRL-Rulla).
14 Tammikuu 06 at 14:22